Benodigdheden

60 gram cacaopoeder

150 gram suiker

60 gram zonnebloemolie

2 eieren M

1 zakje vanillesuiker

100 a 130 gram gram gv meel (bv Schär Kuchen und kekse)

30 gram tapiocameel

1/2 theelepel xanthaangum

snufje zout

Bereidingswijze

  1. Klop met een garde de cacaopoeder, suiker en olie met elkaar en voeg de vanillesuiker toe
  2. Voeg de eieren toe en de xantaangum en het zout
  3. Meng de meelsoorten en bakpoeder samen en voeg toe. Meng met een pollepel tot een deegbal
  4. Maak 24 bolletjes ter grote van een walnoot en rol ze door poedersuiker. Mag een flinke laag zijn
  5. Op internet zoekend naar een tip dat je poedersuiker niet smelt, las ik dat je ook de bolletjes eerst door de kristalsuiker kunt rollen en daarna door de poedersuiker. Dit zorgt voor een laagje waardoor je poedersuiker minder snel smelt. Heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar dat ga ik de volgende keer doen.
  6. Leg de bolletjes iets uit elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier of non stick plaat en druk ze met 2 vingers iets naar beneden
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 180 C voor ongeveer 10 a 12 minuten en laat iets afkoelen

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten